Jacqueline Deen, praktijkondersteuner somatiek
Onze praktijkondersteuner somatiek houdt spreekuur voor mensen met diabetes of hart- en vaatziekten of longpatienten. Tevens kan ze u begeleiden met het stoppen met roken.
- Diabetesspreekuur (op afspraak).
- COPD-spreekuur (op afspraak).
- CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) -spreekuur (op afspraak) – bij hart en vaatzieken als u niet meer onder de behandeling van cardioloog, vaatchirurg of neuroloog staat.
- Stoppen met Roken (tenzij u al bij Jacqueline Deen komt ivm Diabetes / COPD / CVRM want dan is het al onderdeel van het programma)
Joachim Vissel, Wendy Appelman en Maartje Doedens, praktijkondersteuners GGZ
De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en sociale klachten. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijk werk. Met een POH GGZ in de praktijk is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische en sociale klachten. De huisarts kan u adviseren een afspraak te maken bij haar om allerlei psychologische zaken te bespreken, waarbij zij indien nodig zelf de hulp zal inroepen van de psycholoog of de psychiater. Ook kan zij met u beslissen dat een verwijzing naar een eerstelijnspsycholoog verstandig is. Mandy is POH GGZ jeugd ,voor kinderen tot en met 17 jaar.
De POH-GGZ kan u helpen bij:
- Het verhelderen van problemen.
- Het geven van advies over behandeling en verwijzing.
- Kortdurende behandeling in de huisartspraktijk.
- Nazorg na behandeling in de GGZ.
Mariëlle de Porto, praktijkondersteuner ouderen
In onze praktijken werkt een praktijkondersteuner ouderenzorg.
De komende jaren zullen door de vergrijzing steeds meer (kwetsbare) ouderen met complexe problematiek thuis blijven wonen. Hierdoor speelt de zorg voor ouderen een steeds grotere rol bij de huisarts. De praktijkondersteuner (POH) ouderen ondersteunt de huisarts in deze zorg en begeleidt ouderen waarbij sprake is van fysieke, cognitieve en psychische kwetsbaarheid. Hierbij kan je denken aan (beginnende) dementie, eenzaamheid of lichamelijke ongemakken door ouderdom.
Onze praktijkondersteuner bezoekt mensen van 75 jaar en ouder die bij ons in beeld komen met bovenstaande problematiek thuis. De focus ligt op ondersteuning, begeleiding en organisatie van de zorg. Zij werkt onder supervisie van de huisartsen.
Voor vragen of advies op het gebied van ouderenzorg kunt u contact opnemen met de praktijk.